fbpx

Kaasu- ja plasmaleikkurit

Kuinka kaasuleikkuri toimii?

Kaasunleikkausprosessi on suhteellisen yksinkertainen – yksinkertaisimmassa muodossaan kaasuleikkuri on suutin, joka ohjaa sekä primääristä happivirtaa että useita polttoaineena toimivia toissijaisia ​​happi- ja kaasuyhdistelmiä.

Käsiteltävä metalli esilämmitetään ensin kaasun ja hapen yhdistelmällä (noin 700-900 asteeseen, joka tunnetaan ”palamislämpötilana”). Tässä tilassa metallikomponentti ei ole tarpeeksi kuuma sulaakseen, mutta silti riittävän taipuisa leikkausprosessia varten.

Kun kyseessä oleva metallikappale on lämmitetty, suutin ohjaa ensin happivirran kuumennetun kappaleen päälle, mikä aiheuttaa kemiallisen reaktion metallin ja hapen välillä. Tuloksena muodostuu rautaoksidia, joka saman happivirtauksen vaikutuksesta puhaltaa välittömästi pois, jolloin kärki alkaa leikkaamaan metallia.

Kuinka plasmaleikkuri toimii?

Plasmaleikkaus on sulatusprosessi, jossa yli 20 000 °C:n ionisoitua kaasuvirtaa käytetään sulattamaan ja poistamaan materiaalia leikkauksesta. Prosessin aikana syntyy sähkökaari elektrodin (katodi) ja työkomponenttien (anodi) väliin. Elektrodi on vesi- tai ilmajäähdytteinen kaasusuutin, joka saa aikaan fokusoidun, korkean lämpötilan ja nopean plasmavirtauksen.

Kun plasmavirta osuu työkappaleeseen, tapahtuu rekombinaatio ja kaasu palaa normaalitilaansa vapauttaen samalla voimakasta lämpöä. Tämä lämpö sulattaa metallin ja kaasuvirta ajaa metalliromun pois leikkauksesta. Plasmakaasut ovat yleensä argonia, argonia/vetyä tai typpeä.

Nordcity Center myy metallikaasuleikkureita ja plasmaleikkureita ohutlevyyn sekä putkien ja profiilien työstöön. Valittavana on monia CNC-plasmaleikkureita ja kaasuleikkureita. Haluamme löytää yrityksellesi parhaan mahdollisen laitteen tarpeisiisi. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yleiset yhteystiedot

Nordcity Center OÜ, Tähnase tee 2/5, Peetri 75312, Harjumaa, Eesti

Myynti:(+372) 56 668 819Huolto:(+372) 657 9682Kirjanpito:(+372) 683 6414

Email: tarmo@nordcity.ee

Location